در دنیای امروز، مسافرت و گردشگری به یکی از جنبه های مهم زندگی انسان ها تبدیل شده است. ایرانیان نیز همچون مردم دیگر نقاط جهان، به دنبال کشف فرهنگ ها، طبیعت ها و ماجراجویی های جدید هستند.
اما یکی از چالش های اساسی برای ایرانیان در این مسیر، محدودیت های ویزا و نیاز به اخذ مجوز ورود به کشورهای مختلف است. این محدودیت ها نه تنها فرآیند سفر را پیچیده و زمانبر می کند، بلکه گاهی اوقات به دلیل شرایط دیپلماتیک، منجر به عدم امکان سفر به برخی کشورها نیز می شود..
خوشبختانه، هنوز کشورهایی وجود دارند که ایرانیان می توانند بدون نیاز به ویزا یا با دریافت ویزا در بدو ورود، به آن ها سفر کنند.
در این مقاله، قصد داریم نگاهی دقیقتر به این کشورها داشته باشیم و اطلاعات مفیدی در مورد شرایط و نحوه سفر به آن ها ارائه دهیم. با ما همراه باشید تا ببینیم کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان شامل کدام کشورها می شود و با پاسپورت ایران به کجا می توان بدون ویزا سفر کرد.
سفر بدون ویزا با سفر با ویزای فرودگاهی چه تفاوتی دارد؟
حال که با کشورهای بدون ویزا برای ایرانی ها آشنا شدیم در این بخش قصد داریم بدانیم ویزا چیست و تفاوت سفر به کشورهای بدون ویزا و سفر به کشورهایی که نیاز به ویزای فرودگاهی و آنلاین دارند در چیست؟
متقاضیان سفر به برخی از کشورهای خارجی نیاز به اخذ ویزا دارند. در واقع ویزا اجازه ورود به آن کشور و اقامت در آن جا را به متقاضی می دهد.
همچنین دریافت ویزا سختی ها و پیچیدگی های مخصوص به خود را داشته و به نوع ویزا و کشور مقصد بستگی دارد. به طور مثال ایرانیان جهت سفر به کشور ترکیه نیاز به دریافت ویزا ندارند در حالی که سفر به آمریکا نیاز به اخذ ویزا و مراجعه به سفارت این کشور دارد. به صورت کلی افرادی که قصد سفر به کشورهای خارجی را دارند سه گزینه پیش روی آن ها قرار دارد:
- بدون ویزا می توانند به آن کشور سفر کنند.
- قبل از ورود به کشور مقصد باید اقدام به اخذ ویزا نمایند.
- به محض ورود به فرودگاه ویزای کشور مقصد را دریافت می کنند.
سفر بدون ویزا
برخی از کشورها با یکدیگر روابط سیاسی و دیپلماتیک خوبی دارند و همین عامل باعث می شود به مسافران و توریست های کشور همسایه بدون ویزا اجازه ورود به کشور خود را بدهند.
معمولا برای سفرهایی که بدون ویزا انجام می شود مدت اقامت مشخصی برای افراد در این کشورها تعریف شده است و چنانچه فرد بیشتر از این مدت در کشور مقصد حضور داشته باشد شامل جریمه شده و پیگردهای قانونی نیز به همراه دارد.
میزان جریمه بستگی به این دارد که فرد چه مدت پس از اتمام ویزای خود در آن کشور مانده است و طبق قوانین و چارچوب های آن کشور با شخص برخورد خواهد شد.
سفر با ویزای فرودگاهی (visa on arrival)
ممکن است قبل از خواندن این مطلب تصور شما از کشورهای بدون ویزا و کشورهایی که نیاز به ویزای فرودگاهی دارند یکسان بود. در صورتی که این گونه نیست و این دو با هم تفاوت هایی دارند. کشورهایی که برای ورود به آن ها نیاز به ویزای فرودگاهی است، مسافر به محض رسیدن به فرودگاه باید مراحل مربوط به اخذ ویزا را انجام دهد. اخذ ویزای فرودگاهی زمان زیادی طول نمی کشد و فورا صادر می شود. بستگی به تعداد نفراتی دارد که در صف ایستادند.
ویزای الکترونیک یا آنلاین (e-visa)
دریافت ویزای آنلاین همان گونه که از نام آن پیداست به صورت غیرحضوری صادر می شود و متقاضی نیاز به مراجعه حضوری به سفارت ندارد. جهت سفر به برخی کشورها این امکان فراهم است که متقاضی ویزای فرودگاهی و ویزای آنلاین دریافت کند و برخی افراد به دلیل صرفه جویی در زمان و موارد دیگر ترجیح می دهند به صورت آنلاین اقدام به دریافت ویزا نمایند.
کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان کدام است؟
حال که فرق سفر بدون ویزا و سفر با ویزای فرودگاهی را دانستید در این بخش می خواهیم لیست کشورهایی که با پاسپورت ایران می توان به آن ها سفر کرد به شما عزیزان ارائه دهیم.
پس از آن نیز شما را با کشورهایی که نیاز به اخذ ویزای فرودگاهی دارند آشنا نماییم. توجه داشته باشید که شما اجازه دارید در هر یک از این کشورها به مدت معینی اقامت داشته باشید و بیش از آن مشمول جریمه طبق قوانین آن کشور خواهید شد.
کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان در قاره آسیا
- ارمنستان (حداکثر ۹۰ روز)
- گرجستان (۴۵ روز)
- ترکیه (۹۰ روز)
- مالزی (۱۴ روز)
- عراق (۳۰ روز)
- قزاقستان (۱۴ روز)
کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان در قاره آمریکای شمالی
- دومینیکا (۲۱ روز)
- هائیتی (۹۰ روز)
کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان در قاره آمریکای جنوبی
- ونزوئلا (۱۵ روز)
- سورینام (۹۰ روز)
کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان در قاره اقیانوسیه
- میکرونزیا (۳۰ روز)
کشورهای با ویزای فرودگاهی (visa on arrival) برای ایرانیان
تا به اینجای مقاله با کشورهای بدون ویزا آشنا شدید و دانستیم که تنها پاسپورت برای سفر به این کشورها کافی می باشد. در ادامه می خواهیم کشورهایی که با ویزای فرودگاهی می توانید به آنجا سفر کنید به شما عزیزان معرفی کنیم. ویزای فرودگاهی به محض ورود شما به فرودگاه، پس از ارائه مدارک لازم و پرداخت هزینه ویزای فرودگاهی برای شما صادر خواهد شد و ریجکتی ندارد.
برخی کشورها امکان اخذ ویزای آنلاین را برای متقاضیان خود فراهم کرده اند که مراحل به مراتب آسان تری نسبت به اخذ ویزای حضوری دارد و زمان کمتری نیز طول می کشد. کشورهایی که نیاز به ویزای فرودگاهی دارند و حداکثر زمانی که می توان در این کشورها اقامت داشت به صورت زیر است:
کشورهای با ویزای فرودگاهی در قاره آسیا
- جمهوری آذربایجان (۳۰روز)
- عمان (۳۰روز)
- قطر (۳۰روز)
- سریلانکا (۳۰روز)
- لبنان (۳۰روز)
- مالدیو (۳۰روز)
- لائوس (۳۰روز)
- کامبوج (۳۰روز)
- جزیره تیمور (۳۰روز)
کشورهای با ویزای فرودگاهی در قاره آمریکا
- بولیوی (۳۰ روز)
- سورینام (۳۰ روز)
- توگو (۳۰ روز)
کشورهای با ویزای فرودگاهی در قاره آفریقا
- جمهوری بنین (۸ روز)
- اوگاندا
- ماداگاسکار (۹۰ روز)
- کیپ ورد (۹۰ روز)
- موریتانی
- مجمعالجزایر قُمُر
- کنیا (۹۰ روز)
- موزامبیک (۳۰ روز)
- رواندا (۳۰ روز)
- تانزانیا (۹۰ روز)
- زیمباوه
- سومالی
- سیشل (۹۰ روز)
- توگو (۷ روز)
- گینه بیسائو (۹۰ روز)
کشورهای با ویزای فرودگاهی در قاره اقیانوسیه
- پالائو (۳۰ روز)
- ساموآ ( ۶۰ روز)
- تووالو (۳۰ روز)
کشورهایی با ویزای الکترونیک (e-visa) برای ایرانیان
- جمهوری بنین
- جمهوری آذربایجان
- آنتیگوآ و باربودا
- جیبوتی
- ساحل عاج
- کامبوج
- هند
- گابن
- اتیوپی
- کنیا
- قرقیزستان
- لسوتو
- نیجریه
- عمان
- قطر
- رواندا
- سنت کیتس و نویس
- سائوتومه و پرنسیپ
- سریلانکا
- تاجیکستان
- اوگاندا
- زامبیا
پاسپورت ایران در رتبه چندم قرار دارد؟ رتبه پاسپورت ایران
پاسپورت ایران در ردهبندی جهانی پاسپورت ها معمولاً رتبه پایینی دارد. بر اساس اطلاعات به روزرسانی شده در سال ۲۰۲۳ توسط شاخص پاسپورت هنلی (Henley Passport Index)، پاسپورت ایران در رتبه ۱۰۳ جهان قرار گرفته است. این شاخص تعداد کشورهایی که دارندگان پاسپورت هر کشور می توانند بدون ویزا یا با دریافت ویزا در بدو ورود به آن ها سفر کنند، را مورد ارزیابی قرار می دهد.
عوامل تأثیرگذار بر رتبهبندی پاسپورت ایران
- دارندگان پاسپورت ایرانی میتوانند به تعداد محدودی از کشورها بدون ویزا یا با ویزای بدو ورود سفر کنند.
- روابط دیپلماتیک ایران با سایر کشورها میتواند بر رتبهبندی پاسپورت تأثیرگذار باشد. تنشهای سیاسی و اقتصادی ممکن است محدودیتهایی برای سفرهای بینالمللی ایجاد کند.
- سیاستهای مهاجرتی کشورها نسبت به ایران میتواند تأثیر بسزایی در محدودیتهای سفر داشته باشد.
خلاصه مطلب
همه شما عزیزان مطلع هستید که قوانین صدور ویزای کشورهای مختلف دائما در حال به روز رسانی و تغییر است. دلیل آن هم می تواند تغییر روابط دیپلماتیک کشورهای مختلف طی اتفاقات گوناگون باشد که به دنبال آن قوانین ورود به این کشورها نیز تغییر می کند.از همین رو توصیه می کنیم قبل از سفر به کشور مورد نظر از منابع معتبر تحقیقات لازم را به عمل آورده و با آگاهی نسبت به قوانین کشور مقصد اقدامات لازم برای سفر را ترتیب دهید.
موسسه مهاجرتی ادب خواه با داشتن کارشناسانی مجرب در زمینه اخذ ویزای کشورهای مختلف آماده مشاوره به شما هموطنان عزیز بوده و راهنمایی های لازم را به شما عزیزان ارائه خواهند کرد. کافیست با ما تماس بگیرید و از مشاوره رایگان تیم ادب خواه بهره مند شوید.
بیشتر بخوانید:
چگونه پاسپورت بگیریم؟ صفر تا صد + هزینه ها
برای تمدید پاسپورت چه مدارکی لازم است؟
برای گرفتن پاسپورت به کجا مراجعه کنیم؟
فرم مشاوره
برای اطلاع بیشتر از شرایط اخذ ویزا و … این فرم را تکمیل نمایید تا کارشناسان ما در اولین فرصت با شما تماس حاصل فرمایند.
فرم مشاوره
برای اطلاع بیشتر از شرایط اخذ ویزای و اپلای این فرم را تکمیل نمایید تا کارشناسان ما در اولین فرصت با شما تماس حاصل فرمایند.