اگر قصد ادامه تحصیل در دانشگاه های کشور آلمان را دارید لازم است که ابتدا درباره شرایط و نحوه پذیرش در دانشگاه های این کشور اطلاعات کافی را به دست آورده و سپس جهت اخذ ویزای آلمان به صورت تحصیلی اقدام نمایید.
تحصیل در کشور آلمان به دلیل کیفیت آموزشی برتر و مزایای دیگری که دارد به عنوان یک مقصد ایده ال جهت تحصیل و کار بین دانشجویان شناخته شده است. در کشور ایران نیز متقاضیان بسیاری رویای تحصیل در دانشگاه های این کشور را داشته و در تلاش هستند که پذیرش بگیرند .
شرایط پذیرش در دانشگاه های خارج از کشور و اخذ ویزای تحصیلی با توجه به ملیت و کشوری که متقاضی در آن زندگی می کند متفاوت بوده و قوانین مخصوص به خود را دارد. در ادامه به بررسی کلی ویزای تحصیلی آلمان، مدارک لازم و هزینه های اخذ ویزای تحصیلی این کشور می پردازیم.
با موسسه مهاجرتی ادب خواه تماس بگیرید و مشاوره رایگان در مورد خذ ویزای تحصیلی آلمان و اپلای دریافت کنید، کارشناسان راهنمایی های کامل را به شما ارائه خواهند داد. پس از آن قراری با شما جهت ملاقات حضوری و مشاوره گذاشته می شود و پس از تکمیل پرونده، کارشناسان ما به طور مداوم با شما در ارتباط بوده و تا مرحله پذیرش تحصیلی از یکی از دانشگاه های آلمان و اخذ ویزا در کنار شما خواهند بود.
[red-button link=”#form” title=”برای مشاوره رایگان کلیک کنید”]
مهاجرت تحصیلی به آلمان
یکی از روش های پرطرفدار برای مهاجرت به آلمان، مهاجرت تحصیلی به این کشور است. آلمان کشوری پویا و چند فرهنگی است و به دلیل برخورداری از نظام آموزشی عالی، آینده درخشان کاری و کیفیت خوب زندگی در این کشور اروپایی آرزوی بسیاری از جوان های ایرانی است. اگر شما هم به دنبال فرصتی هستید تا بتوانید با تحصیل در دانشگاه های برتر جهان به تجربه های بی نظیری دست یابید با ما تماس بگیرید. ما شما را تا رسیدن به این هدف همراهی خواهیم کرد.
تحصیل در آلمان چه مزایایی دارد؟
- نظام آموزشی باکیفیت
- کیفیت بالای زندگی
- هزینه تحصیل پایین
- اجازه کار در حین تحصیل
- فرصت های شغلی و بازار کار قوی
نظام آموزشی باکیفیت
آلمان یکی از کشورهای پیشرفته اروپایی بوده و در زمینه آموزش جزو کشورهای پیشرو در این زمینه به شمار می رود و در رتبه بندی های جهانی نیز بالاترین جایگاه را از آن خود کرده است. این کشور با دارا بودن بیشتر از ۱۰۰ دانشگاه دولتی و خصوصی و دارای امکانات آموزشی پیشرفته و اساتید برجسته می باشد. همچنین رشته های تحصیلی بسیاری را به صورت گسترده در مقاطع تحصیلی مختلف ( کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا) شامل می شود.
استانداردهای بالای تحقیقاتی
برنامه های تحصیلی دانشگاه های آلمان بسیار متنوع بوده و مطابق با استانداردهای بالای آموزشی ارائه می شود و این فرصت را به دانشجویان می دهد که مهارت های حرفه ای خود را رشد و توسعه دهند.
کیفیت بالای زندگی
کشور آلمان از سطح رفاه اجتماعی بالایی برخوردار بوده، همچنین سیستم حمل و نقل مدرن، امنیت بالای عمومی و محیط زیست سالم باعث شده این کشور به عنوان یکی از بهترین کشورهای جهان شناخته شود. آلمان به دلیل داشتن فرهنگی غنی و زیبایی های طبیعی که دارد یک فرصت بی نظیر و تجربه های متنوعی در اختیار دانشجویان خارجی قرار می دهد.
هزینه تحصیل پایین
هزینه تحصیل در دانشگاه های آلمان نسبت به دیگر کشورها مانند آمریکا و انگلیس بسیار کمتر بوده و مقرون به صرفه می باشد. حتی برخی از دانشگاه های دولتی این کشور برای دانشجویان خارجی شهریه خیلی کم یا حتی رایگان در نظر می گیرند که از مهم ترین مزایای تحصیل در آلمان است.
اجازه کار در حین تحصیل
از دیگر مزایای تحصیل در آلمان این است که دانشجویان بین المللی مجاز هستند حین تحصیل خود به صورت پاره وقت مشغول به کار شده وعلاوه بر اینکه بخشی از هزینه های خود را تامین می کنند می توانند تجربه کاری نیز کسب کنند.
فرصت های شغلی و بازار کار قوی
کشور آلمان به دلیل برخورداری از اقتصاد قوی و بازار کار گسترده ای که دارد این فرصت را در اختیار دانشجویان خارجی قرار می دهد که پس از تحصیل بتوانند در رشته مرتبط و در شرکت های معتبر استخدام شده و از یک شغل و زندگی ایده آل در این کشور بهره مند شوند. پس از آن نیز می توانند برای اقامت دائم آلمان اقدام نمایند.
انواع ویزای تحصیلی آلمان
برای مهاجرت تحصیلی به کشور آلمان اخذ ویزای دانشجویی این کشور الزامی می باشد که انواع مختلف دارد:
- ویزای اصلی دانشجویی (Visum Zur Studienzwecken): این ویزا مخصوص متقاضیانی است که در یک دوره دانشگاهی پذیرش گرفته اند.
- ویزای تحصیلی کالج (Visum Zur Studienbewerbung): در صورتی که دانشجوی بین المللی مدرک پایان تحصیلش در آلمان رسمیت نداشته باشد باید دوره کالج مقدماتی (Studienkollegs) را بگذراند. پس از پایان دوره آمادگی، با شرکت در آزمون “Feststellungsprüfung” و کسب نمره قبولی گواهینامه ای دریافت کرده که مجوز ورود به دانشگاه است و متقاضی می تواند با آن برای پذیرش در دانشگاه های آلمان اقدام کند.
شرایط اخذ ویزای تحصیلی آلمان ۲۰۲۴
همان طور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم شرایط دریافت ویزای تحصیلی کشور آلمان با توجه به ملیت متقاضی می تواند متفاوت باشد. اما برخی شروط اصلی نیز وجود دارد که جدا از نوع ملیت کلیه متقاضیان ملزم به رعایت آن هستند. اصلی ترین شرط مهاجرت تحصیلی به کشور آلمان، نامه پذیرش از دانشگاه های این کشور می باشد که مجوز شما برای اخذ ویزای تحصیلی بوده و می تواند از طرف دانشگاه ها، مراکز علمی کاربردی، موسسات آموزشی مختلف و آکادمی های هنر و… برای متقاضی ارسال شود.
شرط دیگر دریافت ویزای تحصیلی تمکن مالی است. به این معنی که دانشجو در طول دوره تحصیل قادر به تامین هزینه زندگی و اقامت خود در آلمان می باشد. شرایط دیگر مهاجرت تحصیلی به آلمان:
- داشتن مدرک زبان آلمانی معتبر
- مشخص بودن برنامه تحصیل
- ارائه سابقه تحصیلی قوی و مدارک علمی معتبر
شرایط سنی و شرط معدل ویزای تحصیلی آلمان:
برای تحصیل در آلمان حداقل سن متقاضی باید ۱۸ سال تمام باشد و قبل از آن اجازه ورود به دانشگاه را ندارد. اما در مقابل حداکثر سن تعریف نشده و متقاضیان در رده های سنی مختلف می توانند جهت اخذ پذیرش تحصیلی اقدام کنند. با این وجود سفارت برای اخذ ویزای تحصیلی شرایط سنی متقاضی را لحاظ می کند:
- جهت پذیرش در دوره های مقدماتی کالج حداقل سن ۱۸-۲۲ سال می باشد. شرط معدل در این مقطع به این صورت است که معدل کل دبیرستان تا دیپلم بالای ۱۵ باشد. با معدل کمتر در صورتی که بتوانید پذیرش بگیرید اما سفارت با درخواست ویزای شما موافقت نخواهد کرد.
- برای اخذ ویزای تحصیلی المان در مقطع کارشناسی حداکثر سن ۲۶ سال در نظر گرفته شده است و متقاضی باید چند ترم را در یکی از دانشگاه های ایران که مورد تایید آلمان است گذرانده و حداقل ۳۵ واحد پاس کرده باشد. در این صورت می تواند مستقیما برای مقطع کارشناسی درخواست دهد و معدل مورد نیاز برای همان چند ترم نیز باید بالای ۱۵ باشد.
- پروسه اخذ ویزا برای افراد بالای ۳۰ سال که قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد را دارند به دلیل وقفه طولانی بین دوره تحصیل با چالش هایی روبرو است اما امری غیرممکن نیست. اگر گپ تحصیلی دلیل قانع کننده داشته باشد و متقاضی سوابق کاری و مدارک معتبری از خود ارائه دهد موفق به اخذ ویزا خواهد شد.
- ادامه تحصیل در مقطع دکترا در کشور آلمان محدودیت سنی ندارد و سفارت این کشور نیز محدودیتی جهت اخذ ویزا برای افراد در سنین بالا قائل نمی شود. در مورد شرط معدل نیز بستگی به نظر استاد راهنما دارد.
مواردی که به آن اشاره کردیم کلی بوده و دانشگاه های مختلف ممکن است شرایط متفاوتی داشته باشند. جهت راهنمایی بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید.
مراحل دریافت ویزای دانشجویی آلمان
مهاجرت تحصیلی به آلمان و اخذ ویزای تحصیلی این کشور دارای مراحل زیر می باشد:
انتخاب رشته موردنظر و دانشگاه
در ابتدا دانشجو باید رشته ای که قصد تحصیل در آن دارد را انتخاب کرده و سپس به بررسی دانشگاه هایی که آن رشته را تدریس می کنند بپردازد و با توجه به شرایط خود و موارد دیگر دانشگاه، کالج یا موسسه آموزشی معتبر را انتخاب نماید.
پذیرش از دانشگاه
پس از انتخاب دانشگاه موردنظر متقاضی باید از طریق سایت رسمی دانشگاه درخواست خود را مبنی بر پذیرش در رشته انتخابی ارسال نماید و مدارک لازم ( مدارک تحصیلی، مدرک زبان و … ) را نیز ارائه کند.
دریافت ویزای دانشجویی
متقاضی پس از آن که نامه پذیرش از دانشگاه مورد نظر را دریافت کرد باید برای اخذ ویزا اقدام نماید. بدین منظور لازم است از سفارت آلمان به صورت آنلاین وقت گرفته و جهت مصاحبه و ارائه مدارک در تاریخ مشخص شده به سفارت آلمان در تهران مراجعه نماید. برای گرفتن وقت سفارت آلمان هم ما در کنار شما هستیم و شما را در این امر یاری می کنیم.
سفر به آلمان
در این مرحله پس از دریافت ویزا متقاضی باید با خرید بلیط هوایپما خود را برای مهاجرت به آلمان آماده کند.
ثبت نام در دانشگاه
دانشجو پس از انتقال به آلمان باید برای در دانشگاه ثبت نام کرده و کارت دانشجویی خود را دریافت کند. پس از آن برای افتتاح حساب اقدام کند. سپس مکان مناسبی برای اقامت خود برگزیند.
همه ما مطلع هستیم که پروسه مهاجرت سخت و نفس گیر بوده و با فراز و نشیب هایی نیز همراه است. موسسه مهاجرتی ادب خواه از صفر تا صد این فرایند در کنار شما بوده و مسیر مهاجرت شما را هموار می کند. کافیست با ما تماس بگیرید و از تخصص کارشناسان ما در اخذ ویزای تحصیلی آلمان بهره مند شوید.
مدارک ویزای تحصیلی آلمان ۲۰۲۴
- تکمیل فرم درخواست ویزا
- پاسپورت معتبر اعتبار حداقل ۶ ماهه و کپی آن
- اصل و ترجمه شناسنامه، کارت ملی و کارت پایان خدمت
- سند ازدواج یا طلاق (در صورت تاهل)
- شناسنامه و گواهی تولد فرزند (در صورت داشتن فرزند)
- دو عدد عکس بیومتریک جدید
- ویزای شینگن قبلی
- اثبات تمکن مالی
- رزومه (CV)
- انگیزهنامه و برنامه سفر
- اصل مدارک تحصیلی قبلی به همراه ترجمه رسمی
- مدرک پذیرش در یکی از دانشگاه های آلمان یا دوره کالج مقدماتی
- مدرک زبان آلمانی و انگلیسی
- رسید هزینه های پرداختی ویزا
دقت کنید که ممکن است کنسولگری علاوه بر مدارک ذکر شده مدارک بیشتری از متقاضی درخواست نماید.
ویزای دانشجویی آلمان چقدر طول می کشد؟
در حالت کلی مدت زمان صدور ویزای تحصیلی آلمان ۱ الی ۲ ماه زمان می برد که بستگی به نوع ویزا، کشور مبدا و حجم کاری سفارت دارد. همچنین جهت دریافت ویزای دانشجویی بلند مدت این زمان به ۳ ماه هم می رسد.
هزینه ویزای تحصیلی آلمان
هزینه ویزای دانشجویی آلمان برای دوره های آموزشی کوتاه مدت ۷۵ یورو است و در صورتی که دانشجو بخواهد بیش از ۹۰ روز در این کشور حضور داشته باشد برای دریافت ویزای تحصیلی بلند مدت باید ۱۱۰ یورو پرداخت نماید. علاوه بر آن نیز متقاضی باید با اثبات تمکن مالی، هزینه یکسال تحصیل و زندگی در آلمان را نیز عهده دار شود.
هزینه اخذ ویزای تحصیلی از طریق موسسه ادب خواه ۶۰۰۰ دلار است که شامل تمامی مراحل و مشاورههای لازم برای موفقیت در این فرآیند میشود.
میزان تمکن مالی برای ویزای تحصیلی به آلمان
متقاضی ویزای تحصیلی کشور المان به سه روش زیر می تواند تمکن مالی خود را اثبات کند:
- حساب بانکی بلوکه شده به مبلغ ۱۲ هزار یورو ( ماهی ۱۰۰۰ یورو) در یکی از بانک های آلمان
- ارائه تمکن مالی از طرف والدین
- ساپورت مالی از طرف یک شهروند آلمانی
- دانشجویانی که بورسیه تحصیلی دریافت کرده اند باید گواهی آن را به عنوان تمکن مالی همراه با مدارک خود ارائه دهند.
رد شدن ویزای دانشجویی
ویزای دانشجویی آلمان به دلایل مختلفی ممکن است ریجکت شده و با درخواست متقاضی موافقت نشود. مهم ترین دلایلی که منجر به رد شدن ویزای تحصیلی آلمان می شود شامل موارد زیر است:
- درخواست ویزای اشتباه
- عدم ارائه تمکن مالی کافی
- نداشتن سابقه تحصیلی یا مدارک علمی قابل قبول
- عدم تسلط به زبان آلمانی یا انگلیسی و نداشتن مدرک زبان
- رشته انتخابی غیر مرتبط با رشته تحصیلی قبلی
- عدم تطابق شرایط سنی و معدل با مقطع درخواستی
- هرگونه نقص در ارائه مدارک
- عدم تسلط و صداقت در پاسخگویی حین مصاحبه
- نداشتن بیمه درمانی
مهاجرت تحصیلی به آلمان بدون مدرک زبان
دوره های تحصیلی در دانشگاه های آلمان و در مقاطع مختلف به دو زبان آلمانی و انگلیسی برگزار می شود. از همین رو تسلط به یکی از این دو زبان و کسب حداقل نمره از شروط اساسی پذیرفته شدن در این دانشگاه ها می باشد. اگر رشته مورد نظر شما به زبان آلمانی تدریس شود باید مدرک زبان معتبر حداقل در سطح B2 تا C1 را کسب کرده باشید.
همچنین اگر رشته ای که قصد تحصیل در آن را دارید به زبان انگلیسی است ضروری است که حداقل نمره ۶ آیلتس یا ۸۰ تافل را داشته باشید. به طور کلی امکان تحصیل در کشور آلمان بدون مدرک زبان نیز امکان پذیر است. اما ارائه آن به سفارت جهت اخذ ویزای تحصیلی ضرورت دارد.
ویزای تحصیلی آلمان با مدرک دیپلم
جهت ادامه تحصیل در دانشگاه های آلمان داشتن مدرک دیپلم و ریز نمرات از شروط اصلی بوده و باید به تایید نظام آموزشی این کشور برسد. اگر دیپلم شما از اعتبار کافی برخوردار نباشد نیاز است که ابتدا در دوره های مقدماتی کالج که در کشور آلمان برگزار می شود شرکت کنید و پس از اخذ گواهینامه این دوره برای اخذ پذیرش در دانشگاه اقدام نمایید.
توجه داشته باشید از شروط اصلی شرکت در دوره های کالج دانستن زبان آلمانی است و مدت دوره نیز یکساله می باشد. همچنین اتمام این دوره به معنی پذیرش در دانشگاه نیست و متقاضی می تواند پس از پذیرش در آزمون ورودی دانشگاه به ادامه تحصیل بپردازد.
تحصیل در مقطع کارشناسی در آلمان
تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاه های مختلف آلمان شرایط متفاوتی نیز دارد. در برخی دانشگاه ها نیاز است که نمره بالایی در آزمون زبان آلمانی کسب کنید و در برخی دیگر ارائه مدرک آیلتس یا تافل الزامی می باشد. تفاوت دیگری که سیستم آموزشی آلمان با نظام آموزشی ایران دارد این است که مقطع تحصیلی تا دیپلم در ایران ۱۲ ساله و در آلمان ۱۳ سال است.
علاوه بر آن در هر رشته ای که قصد تحصیل دارید ابتدا باید آزمون ورودی کالج داده و یکسال دوره مقدماتی را بگذرانید که برای ثبت نام در کالج نیاز به مدرک زبان آلمانی B1 یا B2 خواهید داشت. پس از موفقیت در این دوره برای پذیرش در دانشگاه اقدام کنید. هر دانشگاه نیز آزمون ورودی مخصوص به خودش را دارد و در بازه های زمانی مختلف انجام می شود.
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در آلمان
ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه های آلمان مستلزم داشتن مدرک کارشناسی با معدل خوب و کسب نمره در زبان آلمانی سطح B2 یا C1 می باشد. البته بستگی به دانشگاه انتخابی دارد و برخی از آن ها نمره زبان بالاتر و مدارک علمی دیگری نیز از دانشجو درخواست می کنند. در برخی دیگر نیز ارائه مدرک زبان انگلیسی ضروری است. بعضی از دانشگاه ها نیز دوره آموزش زبان انگلیسی به صورت رایگان برگزار می کنند. هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد بسیار کم و حتی رایگان است و هزینه زندگی در کشور آلمان نیز سالی ۱۲۰۰۰ یورو می باشد.
ویزای همراه آلمان
پس از اخذ ویزای دانشجویی، متقاضی می تواند برای خانواده خود از جمله پدر و مادر یا همسر و فرزندان کمتر از ۲۱ سال نیز ویزای همراه دریافت نماید. همسر متقاضی با اخذ ویزای همراه اجازه کار کردن در آلمان را دارد و حتی می تواند ویزای خود را به ویزای کاری تبدیل نماید. فرایند اخذ ویزای همراه یا ویزای خانوادگی آلمان ممکن است ۳ ماه به طول بیانجامد. یکی از شرایط اخذ ویزای همراه این است که متقاضی مدرک زبان آلمانی حداقل در سطح A1 را داشته باشد.
در مورد اخذ ویزای همراه توجه داشته باشید که پروسه دریافت ویزا برای خانواده باید به صورت جداگانه صورت پذیرد و اینگونه نیست که دانشجو به همراه خانواده خود وارد کشور آلمان شود.
کار با ویزای دانشجویی
طبق قانون این امکان برای دانشجویان بین المللی فراهم است که در حین تحصیل ساعات مشخصی را به صورت پاره وقت مشغول به کار شوند. در تعطیلات نیز اجازه کار به صورت تمام وقت را دارند و مزیتی که دارد این است که فرد با فرهنگ و شرایط کاری در این کشور آشنا شده و کسب درآمد نیز می کند.
جمع بندی مطالب
در این مطلب سعی کردیم به صورت جامع و کامل مطالب مفیدی را در رابطه با ویزای دانشجویی المان در اختیار شما عزیزان قرار دهیم و همه جوانب این فرایند را با هم بررسی کنیم. در صورت داشتن هر گونه سوال و جهت راهنمایی بیشتر با کارشناسان موسسه مهاجرتی ادب خواه در تماس باشید.
درخواست مشاوره خود را ثبت نمایید. کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس گرفته و راهنمایی های کامل را به شما ارائه خواهند کرد. پس از آن قراری با شما جهت ملاقات حضوری و مشاوره رایگان گذاشته می شود و پس از تکمیل پرونده، کارشناسان ما به طور مداوم با شما در ارتباط بوده و تا مرحله پذیرش تحصیلی از یکی از دانشگاه های آلمان و اخذ ویزا در کنار شما خواهند بود.
فرم مشاوره
برای اطلاع بیشتر از شرایط اخذ ویزای و اپلای این فرم را تکمیل نمایید تا کارشناسان ما در اولین فرصت با شما تماس حاصل فرمایند.